Bude Google chudší o 100 mil. dolarů?

Nedávno jsme mohli být svědky kauzy, která se kromě samotných celebrit, týkala i applovského iCloudu. Hackerům se totiž podařilo prolomit hesla k účtům více či méně známých celebrit v iCloud a vykrást jejich osobní fotografie. V některých případech ke smůle (nebo možná prospěchu) některých šlo o pikantní „selfie“ v zajímavých situacích. Fotky se rychlostí blesku rozšířily po internetu a jdou i teď při troše snahy dohledat.

A to je trnem v oku dvanácti postiženým celebritám, které prostřednictvím právní firmy obviňují společnost Google, že nepodnikla dostatečné kroky k odstranění odkazů, ačkoli věděla, že fotky pochází z nelegálního zdroje. Jako pozitivní příklad uvádějí dalšího giganta Twitter, který údajně reagoval na situaci velmi proaktivně a odkazy průběžně odstraňoval. Google reagoval prohlášením, že po upozornění smazal desítky tisíc fotek a uzavřel stovky účtů. Podle The Register je ve hře okolo 100 miliónů dolarů.

K tomu asi není co dodat. Snad jen tu nejklasičtější poučku, která už je v internetové bezpečnosti legendární. Vždy se snažte při všem používat zdravý selský rozum. Internet si zkrátka žije svým životem a to je jen dobře.

Exit mobile version