Instagram rozšiřuje dvoufaktorovou autentizaci a ověřování účtů

Aplikace Instagram

Dříve Instagram umožňoval dvoufaktorové ověřování pouze pomocí SMS zpráv. Textové zprávy jsou nejčastějším řešením při dvoufaktorovém ověřování. Kvůli nejrůznějším hrozbám však SMS zprávy mohou být zranitelné, a proto je vhodné používat bezpečnější typy ověřování. Jednou z možností jsou hardwarové klíče, druhou autentizační aplikace.

Dvoufaktorové ověřování zapnete v nastavení v aplikaci Instagram, více informací se dočtete v oznámení, které společnost publikovala.

Nastavení dvoufaktorové autentizace. Zdroj: Instagram

Platforma dále nabízí dvě další vylepšení, která pomohou se zabezpečením. Jedno z nich přináší novou sekci „Údaje o účtu“, která bude přidána k instagramovým účtům s velkým dosahem. Díky tomu si uživatelé budou moci ověřit pravost účtů.

Tato sekce ukáže například datum, kdy byl účet založen nebo zemi, ve které se nachází. Dále také změny v názvu účtu a aktivní reklamy, které účet používá k propagaci.

Žádost o ověření Instagram účtu. Zdroj: Instagram

Další vylepšení se týká modrého štítku u ověřených účtů. Nově bude snazší ověření získat, požádat budete moci přímo v aplikaci.

„Modrý odznáček ověření je důležitým způsobem, jak se ujistit, že účet se kterým jste ve spojení, je autentický a reprezentuje veřejně známou osobnost, celebritu nebo značku,“ uvedl Mike Krieger, CTO a spoluzakladatel Instagramu.

Exit mobile version