Interaktivní restaurační technologie zvyšuje sex-appeal stolování

Ukrajinská technologická společnost Kodisoft pracuje na vývoji tzv. IRT – tedy interaktivní restaurační technologie. Tento revoluční systém dělá přesně to, co popisuje jeho název – dovolí vám prolistovat si digitální menu restaurace, které může navíc, oproti klasickému papírovému jídelnímu lístku, poskytnout i mnohé doplňující informace o nabízených pokrmech.

Dalšími výhodami, zejména pro provozovatele restaurace, je možnost jídelníček snadno měnit nebo doplňovat o denní speciality. Nedílnou součástí může být i fotogalerie nabízených pokrmů a pochutin. Objednávku potom snadno uděláte přímo u stolu na dotykové obrazovce nebo přes tablet. Kontakt zákazníka přímo s kuchyní tak nikdy nebyl efektivnější.

Další působivý rys IRT je vlastnost rozpoznání štamgastů – systém si zapamatuje vaše minulé objednávky a snadno vám tak nabídne to, na co budete mít z aktuální nabídky pravděpodobně největší chuť.

Infiltrace technologických novinek probíhá do oblasti kulinářství sice pomalu, ale o to jistěji. Na videu níže se můžete podívat na létající drony, které servírují pokrmy v restauraci YO!Sushi, zatímco restaurace Inamu v Londýně byla první, která představila svůj vlastní IRT systém.

Tento konkrétní systém je již používán ve dvou restauracích, a to v Oshi na Kypru a v restauraci Ebony v Dubaji. Mnoho dalších se však jistě časem přidá k využívání zázraků digitální doby. Drony, které nám servírují objednané jídlo? Objednávání přes tablety? Umíte si představit, co bude následovat dál? My bychom si vsadili na digitální kuchaře – roboty. A co vy?

Exit mobile version