Malá pilulka, která udrží baterku smartphonu zdravou

Poslechli jste všechny rady, jak vypnout všechny spuštěné aplikace, které nejvíce zatěžují baterii, a přesto je stav po pár hodinách kritický? Někdy to připomíná neporazitelnou nemoc. Existuje však protilátka v podobě malé “pilule”.

Mini Power je malá, ekologicky nezávadná baterie, kterou vsunete do telefonu a ihned prodloužíte výdrž baterie. Dostupná je ve 3 velikostech (nabízí 2,4 a 6 hodin dodatečné výdrže). Jednorázové baterie nejsou samozřejmě ničím novým, ale jejich designer Tsung Chih-Hsien získal ocenění Red Dot právě za šetrnost k přírodě.

Přes zdánlivě ekologický design je třeba upozornit na to, že v každé pilulce se nachází kapsle, kterou je potřeba zodpovědně zlikvidovat. Tsung říká, že by tyto pilulky mělo jít jednoduše recyklovat v místě prodeje, ale přesto jde o malou vadu na ekologické kráse.

Jednorázové baterie jsou stále jen malá vychytávkou, protože většina lidí používá standardní dobíjecí baterie. Jedná se ale o jednorázovou alternativu, když nemáte možnosti nabít telefon klasickou cestou.

 

 

Exit mobile version