Robot barista se učí při práci

Tento robot používá zkušenosti s obsluhou kávovarů z minulosti, textové materiály a zkušenosti ostatních robotů, takže dokáže pracovat s přístroji, které ještě nikdy neviděl. Stejný princip, kterým prochází lidé by měl být aplikovatelný také na roboty – pracoval již tento muž, nebo tato žena v daném průmyslu? Tento robot obsluhoval tři kávovary, takže zvládnout obsluhovat nový model by mělo být jednoduché.

Když je robot přiřazen k novému kávovaru, nemusí zapomínat to, co se do této doby naučil. Tlačítko bude vždy tlačítko, jakýkoli přepínač bude vždy fungovat jako přepínač. S těmito informacemi se robot na „place“ může rychle naučit, jak přizpůsobit své dosavadní znalosti. Špatné zprávy pro profesionální baristy.

Nicméně dobré zprávy pro baristy jsou, že robot pracující s novým typem přístroje má jen 60% přesnost. Toto číslo se jistě zlepší, ale problém je v tom, že robot barista pracuje částečně pomocí 3D kamery a lesklé povrchy kovových nástrojů mu často znemožňují přesné pohyby.

Tým z Cornellovy univerzity bude robota prezentovat ješte letos na konferenci 2015 Robotic Science and Systems konference v Římě. Mezitím se můžete podívat, jak připravuje Latté.

Exit mobile version