ESET v Barceloně představil bezpečnostní aplikaci pro TV

ESET je pravidelným účastníkem mobilního kongresu v Barceloně. Letos jsme zde představili novinku zaměřenou na ochranu chytrých televizorů s operačním systémem Android TV. Jde o bezpečnostní aplikaci ESET Smart TV Security, kterou si lze stáhnout v obchodu Google Play a je k dispozici v bezplatné i placené prémiové verzi.

Tento nástroj uživatele chrání před nežádoucím malwarem, infikováním z externích paměťových úložišť i škodlivými a rizikovými aplikacemi. Prémiová verze, kterou lze na prvních třicet dní získat zdarma, navíc obsahuje ochranu před phishingem a umožňuje naplánovat skenování zařízení podle potřeb uživatele.

Až 90 procent chytrých televizorů s operačním systémem Android TV je zranitelných, nebo náchylných na útoky hackerů, což v souvislosti se stále větší popularitou těchto televizorů a stoupajícím počtem zařízení připojených k internetu představuje reálnou hrozbu. Chytré televizory, ale i některé herní konzole fungující na platformě Android TV, například NVIDIA Shield, se stále častěji stávají i terčem nechvalně proslulého vyděračského ransomwaru. Přibývá případů zamčených obrazovek a požadavků na výkupné za jejich odemčení. ESET Smart TV Security vás proti ransomwaru bezpečně ochrání.

Právě ransomwaru jsme se v Barceloně věnovali podrobněji

Protože se na trhu objevuje stále více chytrých zařízení připojených k internetu, bezpečnostní rizika pro jejich uživatele a firmy nebyly nikdy větší. Mobile World Congress byl v tomto ohledu skvělou platformou pro sdílení našich nejdůležitějších poznatků v oboru a také našeho nejnovějšího výzkumu v oblasti ochrany soukromí, jež pomůže lépe chránit uživatele i do budoucna.

Novináři, včetně mnoha zástupců českých médií, si mohli o těchto hrozbách popovídat s technickým ředitelem světové centrály společnosti ESET Jurajem Malchem, globálním bezpečnostním evangelistou společnosti ESET Tony Anscombeem, specialistou na zpravodajství o bezpečnostních trendech Ondrejem Kubovičem a ředitelem globálního prodeje společnosti ESET Jeronimem Varelou.

Na stánku společnosti ESET, který se nacházel v hale 7 kongresového centra Fira de Barcelona, se návštěvníci mobilního veletrhu mohli seznámit i s dalšími bezpečnostními produkty společnosti určenými pro mobilní zařízení.

Exit mobile version