Facebook v aplikaci Messenger Kids umožňuje rodičům kontrolovat zprávy svých dětí

Děti se smartphonem.

Aplikace Messenger Kids byla spuštěna v roce 2017 v Americe jako alternativa klasického messengeru, protože ten je, stejně jako Facebook, oficiálně přístupný až od 13 let. Aplikace pro děti je v podstatě zjednodušená verze Messengeru, musí však být aktivována z rodičovského účtu na klasickém Messengeru. Právě přes Messenger mají rodiče přístup ke komunikaci svých dětí.

Aplikace měla přinést bezpečné prostředí pro děti od 6 do 12 let, ale hned krátce po představení začala být značně kontroverzní. Řadě rodičů se totiž nelíbí představa, že by si děti již od první třídy měly zvykat na mobilní telefon a vytvářet si závislost na sociální síti již od první třídy.

Nové bezpečnostní funkce v aplikaci Messenger Kids

Facebook do své komunikační aplikace pro děti nyní přidává nové nástroje a funkce. Nově mohou rodiče nahlédnout do historie chatů za posledních 30 dní. Uvidí nejnovější odeslané i přijaté obrázky, které mohou odstranit nebo nahlásit. Dále mohou zkontrolovat zablokované nebo odblokované kontakty. Uvidí také zařízení, ze kterých se děti v poslední době přihlašovaly nebo mohou stáhnout kopii informací o aktivitách v aplikaci.

Ochrana soukromí v aplikaci Messenger Kids. Zdroj: Facebook.

Facebook dětem rovněž zjednodušil proces blokování nevhodných kontaktů a celkově zjednodušil správu toho, s kým děti v aplikaci interagují. Zároveň ujišťuje, že data získaná z dětské aplikace nebude využívat k reklamním účelům. V aplikaci tak nebudou žádné reklamy, ani placené funkce.

Exit mobile version